About

Mijn naam is Denise, trotse oprichter & eigenaar van Buro Verbaal. Ik ben de partner van Jan en sinds 2017 mama van Luna. Ik ben geboren in Rotterdam. De stad met de mooie skyline, historisch Delfshaven, de Maastunnel en het eiland van Brienenoord.

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Horeca Ondernemer/Manager aan De Rooi Pannen en heb gewerkt bij grote spelers binnen de horeca- & hospitality branche. Niet geheel onvoorspelbaar, maar ik heb een onwijze passie voor lekker eten. Alle keukens zijn wat mij betreft welkom, al blijft de Surinaamse keuken wel echt mijn favoriet. Je mag mij altijd storen voor een lekkere saoto soep, Javaanse bami, saté, slaatje …

Verder ligt mijn interesse bij fashion. In de tijd dat ik in Parijs woonde heb ik high-end fashion echt van dichtbij mogen zien, voelen en ruiken. Absolument magnifique! Ik vond het geweldig te zien hoe Parijzenaren elke dag gestyled naar hun werk gingen. Wij Nederlanders zijn zo anders. Kleding moet hier vooral comfortabel zitten. Na mijn Parijse avontuur ben ik afgereisd naar New York, waar ik een halfjaar heb gewerkt op de afdeling Marketing & Communicatie bij couturier Maggie Norris. Het belang van kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor detail heb ik hier opnieuw leren waarderen. Het is onderdeel van mijn DNA en is terug te zien in de manier waarop ik werk.

Once upon a time.

Ik was vroeger nooit het mooiste meisje van de klas. Of de liefste, de slimste. Nee, ik was eerder dat dunne meisje. Vel over been, noemden ze mij ook wel. Ik was dat meisje die haar nek naar beneden hield, omdat ze anders met kop en schouders boven de rest uitstak. Ik was dat Rotterdamse meisje in een klas vol Dordtenaren. Een meisje van Surinaamse komaf in een wereld met blanke Nederlanders. Een meisje waar – vooral door Surinamers – grapjes over werd gemaakt omdat ze te verhollandst zou zijn. Echt, zolang ik mij kan herinneren ben ik anders dan anderen.

Maar op de een of andere manier wist ik in mijn jeugd de pijn (want ja, dat deed het toch wel) om te zetten naar kracht. Ik zou de wereld namelijk eens laten zien dat ik meer was dan dat je in eerste instantie zou denken. Gedurende de jaren veranderde ik in een vrouw die alleen nog maar bezig was zichzelf te bewijzen, naar zichzelf toe en naar anderen. Ik wilde iedereen laten weten dat ik bijvoorbeeld als vrouw even hard kan zijn als een man. Dat ik als vrouw echt wel kan inparkeren. Of kan leidinggeven zonder constant emotioneel te zijn. Dat ik als “allochtoon” echt wel algemeen beschaafd Nederlands kan praten, zonder een buitenlands accent te hebben. Dat ik heb gestudeerd en echt niet zit te wachten op een uitkering. Echt, ik was er constant mee bezig. Zelfs tijdens mijn zwangerschap wilde ik mij bewijzen. Ik zou namelijk niet die ene vrouw zijn die al haar ambities en dromen overboord zou gooien omdat ze toevallig moeder zou zijn.

Change is good.

Heel cliché, maar het is mijn dochter geweest die mij heeft veranderd. Ik ben zachter geworden. Nog net geen zachtgekookt eitje. Het was een maandagmorgen dat ik mij realiseerde dat ik geen behoefte meer had om mijzelf nog te moeten bewijzen. Waarom zou ik ook? Ik heb een prachtig gezin. Ik word omgeven door zoveel liefde. Ik ben gezond. Ik weet wie ik ben, wat mijn krachten zijn en waar mijn verbeterpunten liggen. Ik leef! En dus heb ik met mijzelf afgesproken ermee op te houden. En dat heeft mij zóveel rust en positieve energie gegeven!

Ik weet dat er genoeg vrouwen zijn die nog elke dag bezig zijn zichzelf te bewijzen en daardoor vaker dingen doen waar ze totaal niet achter staan. Ik vind dat jammer en het moet ophouden. Elke vrouw zou namelijk moeten kunnen doen wat ze wil doen, zonder dat ze het idee krijgt dat hetgeen wat zij wil of doet belachelijk, onrealistisch of typisch “vrouw” is. Een opmerking als: “Ow? Kan je dat niet zelf dan? Ik dacht dat jullie vrouwen zo geëmancipeerd waren?”, zou verboden moeten worden!

En dus ...

Ik wil mijn boodschap delen met de wereld en zo veel mogelijk vrouwen helpen in hun eigen kracht te staan. Want ik geloof in die kracht. En ik geloof in de ambitieuze vrouw die de schouders eronder durft te zetten en met groot enthousiasme iets wil opbouwen. Ik wil de ambitieuze vrouw een hand aanreiken door haar onderscheidende waarden op een herkenbare manier zichtbaar te maken, met als doel een powervrouw te creëren.

Wat je van mij mag verwachten.

RESULTAATGERICHT
Ik stop pas als jouw gewenste (en beter) resultaat is bereikt.

AANDACHT
Ik geef mijn volle aandacht aan hoofdzaken en heb oog voor detail. Kwaliteit staat altijd voorop.

VERTROUWEN
Ik werk samen met jou op basis van vertrouwen, met als leidraad: verantwoordelijkheid nemen, vertrouwen winnen & verbinding maken.

DUIDELIJK
Je weet bij mij in alles waar je aan toe bent. Ik kom mijn beloftes altijd na.

INSPIREREN
Ik laat je nieuwe invalshoeken zien en breng je daarbij een stap dichter bij jouw doel.

Typisch Denise.

  • Ik geloof dat: wij beter naar elkaar moeten leren luisteren en vaker krachten moeten bundelen. Kennis is key en samen weet je meer dan alleen!
  • Wat ik vaak zie: is dat mensen elkaar na-apen en niet durven te zijn/doen wie/wat ze echt willen zijn/doen. Onderscheidend zijn is nodig, vooral in de drukke markt van vandaag de dag.
  • Ik zal altijd: klaarstaan voor diegenen die vooruit willen komen.
  • Wat ik nooit zal doen is: mensen bewust het verkeerde pad opsturen.
  • Mijn mantra is: zeg wat je doet, doe wat je zegt.